Миколаївська влада взялася за укриття в багатоповерхівках після того, як журналісти показали значну їхню нестачу

Ремонт укриттів в Миколаєві

В Миколаєві міська рада почала ремонт найпростіших укриттів у житлових будинках.  Напередодні журналісти Nikcenter оприлюднили, яка справжня ситуація зі сховищами в місті. Виявилося, що в Миколаєві лише 154 офіційних сховків від ракет, при чому деякі мікрорайони не мають жодного.

До кінця 2023 року департамент житлово-комунального господарства планує відремонтувати 18 укриттів в підвалах багатоповерхівок. Про це повідомили в пресслужбі міської ради, передає Nikcenter.

Кожне приміщення матиме два виходи й відповідатиме всім необхідним вимогам, щоб захистити населення під час російських ракетних атак.

У вересні ремонтні роботи проводять у трьох багатоквартирних будинках, один з яких розташований на вулиці Потьомкінській. Зараз тривають внутрішні будівельні роботи, облаштування вентиляції та комунікацій, а також встановлення сантехніки.

Ремонтні роботи у 18 укриттях планують завершити до кінця грудня 2023 року. Міська рада вже підписала договір з фірмою-підрядником. Після проведення передбаченого переліку ремонтних робіт укриття приймуть в експлуатацію і лише після цього жителі багатоквартирних будинків зможуть переховуватися в них у разі ракетної небезпеки.

Раніше журналісти Nikcenter проаналізували реальний стан укриттів в місті. Після перевірок влітку 2023 року з майже п’яти сотень укриттів зі списку управління цивільного захисту на офіційній карті залишилися лише 154 приміщення. Жодного сховища не мають жителі Ракетного Урочища, Великої та Малої Корених, половини Корабельного району відразу за перегоном та Старого Водопою, мікрорайон Північний.

До підвалів, що виключили з переліку, потрапили приміщення без двох виходів, освітлення та туалету. Лише після того, як проведуть роботи з облаштування укриттів, підвали знову включать до інтерактивної карти.

Однак в деяких багатоповерхових будинках жителі продовжують користуватися підвалами, які не облаштовані належним чином, оскільки інших варіантів заховатися від ракетної атаки немає.

Детальніше читайте в матеріалі “Сховище під замком: скільки у Миколаєві залишилося укриттів після масштабних перевірок”.

Нагадаємо, прокуратура через суд вимагає в навчальних закладів Миколаївщини облаштувати укриття. Прокуратура має намір через суд зобов’язати Радсадівську сільську раду та відділ освіти, культури, молоді та спорту провести ремонт і зробити захисні споруди придатними до укриття.

захисні укриття, Миколаївська міська рада, ракетні атаки, ремонтні роботи

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER