Миколаївводоканал без тендерів заплатить улюбленій фірмі 7 мільйонів за ремонт провалів каналізації

 

Миколаївводоканал повідомив про підписання двох договорів з ТОВ «Укрспецобладнання» на ремонт каналізаційних колекторів на 7,2 млн грн. Закупівлі вчергове проведені без тендерів, з посиланням на нагальні потреби.

Про це свідчать дані системи ProZorro, повідомляє Nikcenter

Міське комунальне підприємство «Миколаївводоканал» уклало угоди на виконання аварійно-відновлювальних робіт (поточний ремонт) на двох обʼєктах. Йдеться про роботи на каналізаційному колекторі діаметром 1000 мм по вул. Космонавтів, від Миколаївської до Турбінної, – на суму 4,87 млн грн, а також на колекторі діаметром 600 мм по вул. Флотській (мкр. Соляні) – на 2,33 млн грн.

Розміщені в ProZorro тексти договорів, укладених 27 липня, не містять докладних кошторисів із вказанням вартості робіт та матеріалів. 

Раніше Nikcenter неодноразово повідомляв про те, що Миколаївводоканал купує будівельні матеріали за цінами вищими за ринкові

Зазначимо, що провали, на ремонт яких наразі виділено кошти, утворилися майже місяць тому. Після цього 12 липня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За інформацією комісії, на Космонавтів стався провал довжиною 83 метри, на Флотській – 65 метрів.  

Джерелом фінансування ремонтних робіт вказано власні кошти підприємства, водночас в обох випадках ціна договору може бути змінена.

За даними аналітичної платформи bi.prozorro, загальна вартість неконкурентих закупівель Миколаївводоканалу у 2023 році склала 217 млн.грн. Це половина від вартості усіх договорів підприємства  цього року.

Найбільшим партнером Миколаївводоканалу у неконкурентних закупівлях є ТОВ «Укрспецобладнання»: він отримав без конкурсів підрядів на майже 62  млн грн.  Лише єдиний раз фірма виграла на відкритому тендері підряд з ремонту колектору на тій самій вулиці Флотській вартістю 2,8 млн грн. В усіх інших випадках закупівлі проведені на неконкурентній основі.

ТОВ «Укрспецобладнання» зареєстроване у Миколаєві. За даними аналітичної системи YouControl, його власниками є Анатолій Крилов із синами, Андрієм та Максимом Криловими. Директор компанії – Маргарита Григорян, яка раніше заявила журналісту NikCenter, що страждає на амнезію в питаннях виконання робіт.

Нагадаємо, на замовлення департаменту ЖКГ фірма «Укрспецобладнання» виконувала роботи щодо ліквідації підтоплення мікрорайону Широка балка. Терміни та якість виконання робіт викликали скарги мешканців, а самі роботи відбувалися поза авторським наглядом проєктної організації.

Nikcenter повідомляє, що компанія «Deloitte» за сприяння Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні 4 вересня розпочала оцінку доброчесності КП «Миколаївводоканал». Вона триватиме півроку.

Миколаївводоканал, ремонтні роботи, тендер


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Коментарів (1)

  • пере дайте меру, що миколаївці проти таких дій, все треба робити законно і прозоро, тоді ї тарифи не треба повишати !!!

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER