Кім розповів про ситуацію з розмінуванням миколаївських портів

Розміновувати миколаївські порти наразі не на часі. Росіяни обстрілюють Миколаївщину із Кінбурнської коси, тож саперні роботи тут проводити зараз недоречно.

Про це сказав голова Миколаївської обласної адміністрації Віталій Кім в ефірі телемарафону, передає Nikcenter:

«Ми не плануємо зараз приступати до розмінуванню портів, хоча це питання важливе, і ми по ньому працюємо. Обласна військова адміністрація з Військово-морськими силами обговорили цю проблему, визначилися, які потрібні інструменти для того, щоб розміновувати акваторії. Але це питання наразі не на часі».

На думку очільника області ʼ як мінімум дві причини, чому такі роботи є невчасними. По-перше, Миколаївщина не долучена до “зернової угоди”. А друга причина полягає у тому, що російська армія перебуває на Кінбурнській косі за 4 км від Очакова. Звідси ворог майже щодня обстрілює регіон, а тому розміновувати порти поблизу – небезпечно.

Нагадаємо, Сили оборони посилили роботу протиповітряної оборони портової інфраструктури Одеської області. В Україні не виключають нових атак Росії.

гуманітарне розмінування, Зернова ініціатива, миколаїв

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER