Японці навчають херсонських поліцейських якісніше документувати російські воєнні злочини

Херсонська криміналістка Оксана Запорожченко недавно побувала у Японії, де ділилася досвідом із японськими колегами.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Херсонської області.

Оксана Запорожченко документує воєнні злочини росіян на деокупованих територіях Херсонської області. У Японії, на запрошення місцевої поліції, вона вивчала сучасні методи і технології проведення ДНК-досліджень та ідентифікації жертв катастроф, зокрема тих, що сталися через землетрус та цунамі.

Поїздка Оксани Запорожченко до Японії в рамках проєкту “Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною” була дуже плідною. Вона отримала цінний досвід від японських колег, які знають, як долати важкі наслідки катастроф і ефективно реагувати на виклики, що стоять перед криміналістами під час розслідування трагедій.

За допомогою японського досвіду, Оксана Запорожченко і її колеги будуть продовжувати боротися зі злочинами та забезпечувати безпеку громадян Херсонщини.

Нагадаємо, херсонка розповіла американським конгресменам про воєнні злочини росіян.

навчання


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER