Одіозний кримчанин в етері херсонського телеканалу закликає розстрілювати незгодних з політикою Кремля

Розстріли і заслання в Сибір, а також санкції стосовно членів сім’ї – так карати людей, не згодних з політикою Кремля закликає «громадський діяч» з окупованого Росією Криму Володимир Смирнов, який очолює «Кримську спілку ветеранів бойових дій».

Таку заяву від зробив в етері підконтрольного російським окупантам телеканалу «Крим 24», в програмі «Кажіть правду», яку також транслював телеканал «Херсон и Запорожье 24 | Новости», серед глядацької аудиторії якого – і мешканці окупованих територій.

Смирнов висловився за повернення в російське законодавство терміну «ворог народу», який існував в радянському законодавстві з 1936 до 1958 року, і за посилення покарання для тих, хто «хто відкрито дискредитує, пропагує не ту ідеологію, яка в нашій країні». Тобто, Смирнов закликав розстрілювати і засилати до Сибіру людей, які не згодні з політикою Кремля і заявляють про це публічно.

Більше того, голова «Кримської спілки ветеранів бойових дій» закликає до переслідувань родичів «ворогів народу», позбавлення їх пільг та виплат від держави і до проявів зневаги до них.

Володимир Смирнов також закликав до публічного покарання інакомислячих, щоб «люди замислилися, чи взагалі варто відкривати свій рот».

Судячи з того, що телеканал «Херсон и Запорожье 24 | Новости» розмістив заяву Смирнова не тільки в етері, а й у власному Телеграм-каналі, прокремлівські пропагандисти не вбачають в заявах нічого поганого.

Але заява кримського «громадського діяча» підпадає під статтю 20.3.1 кодексу про адміністративні правопорушення РФ і під статтю 282 кримінального кодексу РФ: «Збудження ненависті чи ворожнечі, так само як приниження людської гідності».

Щодо особи Володимира Смирнова, то в ЗМІ можна знайти публікації про його махінації з гуманітарною допомогою, яка надходить з РФ до окупованих територій. «Кримську спілку ветеранів бойових дій» називають в цих публікаціях «прокладкою», через яку гуманітарна допомога йде на перепродаж.

Нагадаємо, на окупованій частині Херсонщини росіяни відкрили секретний СІЗО.

Окупація Херсонщини, репресії, російські пропагандисти, телебачення


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER