Колаборантський херсонський телеканал «Таврія» працює в стилі провінційних телеканалів першої половини 90-х

Телеканал «Таврія», створений в Херсоні росіянами під час окупації і працюючий зараз на тимчасово підконтрольній РФ частині Херсонської області, дуже нагадує провінційні телеканали першої половини 90-х років.

Наприкінці 2022 року окупанти казали, що для їх пропагандистського телеканалу, який перебрався в місто Генічеська (окупанти зробили його «адміністративним центром Херсонської області») «будуть створені всі умови». Зокрема, з такими заявами під час відвідування окупованої частини Херсонщини виступав заступник голови адміністрації президента РФ і один з кремлівських кураторів окупованих територій Сергій Кірієнко.

Але і зараз телеканал, як розповідають мешканці Генічеська, працює в пристосованому приміщенні, де знімається студійні ефіри. Тобто, канал не має спеціально обладнаної студії.

Деякі програми взагалі знімаються в інших приміщеннях, і ця зйомка нагадує аматорське відео.

Тому пропагандисти чимало своїх програм проводять в форматі онлайн-спілкування з тими чи іншими спікерами. Варто зазначити, це – переважно росіяни, але сам формат дозволяє нівелювати таку проблему як відсутність студії.

Тобто, підконтрольний окупантам херсонський телеканал працює так, як працювала більшість провінційних телеканалів в першій половині 90-х років минулого сторіччя. Окупанти так і не створили для пропагандистів належних умов.

Скоріше за все, таке ставлення до одного з основних серед підконтрольних окупантам медіа на Херсонщині обумовлене тим, що росіяни не вірять, що довго утримуватимуть під контролем окуповану українську область. Тому не вкладають кошти в розвиток своїх пропагандистських медіа.

Крім того, відомо, що телеканал «Таврія» й досі потерпає від великої нестачі кадрів. На початку 2023 року туди прийшли кілька «журналістів» і технічних працівників, які приїхали з Росії, спокусившись можливістю непогано заробити. Але цього замало для повного укомплектування штату. Бо росіяни дуже неохоче їдуть працювати на окуповану частину Херсонської області, розташованої неподалік від лінії фронту.

Та й популярність телеканалу залишає бажати на краще. Важко сказати, яку аудиторію канал має в ефірі, але на сервісі Rutube він має лише 362 підписника, в Телеграмі – трохи більше 18 тисяч. І це – далеко не лідерство навіть серед херсонських проросійських медіа.

Нагадаємо, окупаційний «тимчасовий губернатор» Херсонщини Сальдо мимоволі спростував фейк російської пропаганди.

російські пропагандисти


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER