Чекаємо кожного: у Миколаєві пройшла мирна акція на підтримку полонених захисників. Фоторепортаж

У суботу, 17 червня, у Каштановому сквері в Миколаєві рідні та близькі військовополонених захисників України провели мирну акцію, мета якої – пришвидшити обмін та повернути додому всіх оборонців, які перебувають у лапах ворога.

Nikcenter показав, як жителі Миколаєва підтримали своїх захисників, які героїчно боронили батьківщину. 

В акції взяли участь дружини, батьки, діти та близькі військовополонених українських воїнів та військових, які вважаються зниклими безвісти. Вони вийшли із плакатами з написами «Вони боролися за наше життя, тепер ми боремося за їхню свободу», «Забуття гірше зради» та «Поверніть морпіхів додому». 

Багато миколаївців взяли участь у заході

Діти захисників України тримали плакати з щемливим написом «Поверніть тата додому» та зображення своїх рідних. 

 

Діти чекають повернення своїх рідних

Організувала акцію, яка отримала назву «Чекаємо кожного», громадська організація «Штаб підтримки Морської піхоти України», головою якої є Яна Дмитренко.
За словами Яни, її мета –
нагадати про тих, хто досі знаходиться в полоні, а також вшанувати памʼять полеглих Героїв Маріуполя.

«Ще багато морпіхів знаходиться в полоні, орієнтовно більше двох тисяч людей. Серед них є зокрема важкопоранені. Рідні роблять все можливе і неможливе для їх повернення, і такі акції – це частина з того, що ми можемо зробити», – розповіла Яна Дмитренко.

Організаторка акції “Чекаємо кожного” Яна Дмитренко виступає перед учасниками

На заході була присутньою сестра виконуючого обовʼязки командира 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Тетяна Харько. Морпіх Сергій «Волина» Волинський після виходу з «Азовсталі» був у лапах росіян з травня по вересень 2022 року, та наразі перебуває у Туреччині за домовленістю в рамках обміну, разом з іншими командирами, які обороняли Маріуполь. 

Сестра Сергія Волинського Тетяна Харько

Як відомо, серед миколаївських морпіхів чимало оборонців Маріуполя. Бійці, які героїчно захищали місто в оточенні ворога, перебувають у полоні вже більше року. Весь цей час їхні рідні, близькі та небайдужі громадяни постійно нагадують про військових, які знаходяться у нелюдських умовах та чекають повернення додому. 

В акції також взяли участь близькі військових з інших підрозділів Збройних сил України. Зокрема, були присутніми рідні воїнів легендарної 79-ї окремої десантно-штурмової бригади та бійців нині бригади Національної гвардії «Азов», серед яких досі залишається багато військовополонених після виходу із «Азовсталі». 

Підтримка 79-ї ОДШБр
Підтримка воїнів “Азову”

Нагадаємо, напередодні 106 захисників повернулись в Україну з російського полону. Серед них 8 офіцерів та 98 військових  рядового та сержантського складу. 

Фото Павла Деменського

79-я бригада, захисники Азовсталі, миколаївські морпіхи, обмін полоненими


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER