З портів “Миколаїв” та “Ольвія” вийшли судна, заблоковані від початку повномасштабної війни

порт у Миколаєві

Турецькі судна, що застрягли в українських портах у лютому 2022 року, нарешті змогли вийти у море. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган сказав, що Росія погодилась на розблокування і дозволила їх вихід із портів Ольвія та Миколаїв.

Про це розповіли у Центрі транспортних технологій.

Тут же наголосили, що саме ці турецькі судна не змогли вирушити своїм маршрутом через те, що в Україні почалась повномасштабна війна.

У ЦТС нагадали, що зернову ініціативу продовжили ще на 2 місяці. Окрім турецької сторони, цю інформацію вже підтвердив віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, Центр журналістських розслідувань простежив, як росіяни планово руйнували виробництво хліба на Миколаївщині і шантажували цим світ. Миколаївська область стала жертвою безжальної тактики Росії – понад 60 сільськогосподарських підприємств і портових споруд, сотні гектарів посівів і полів було знищено артилерійськими та ракетними ударами. А збіжжя, яке вдалося зібрати під обстрілами, місцеві аграрії і досі не можуть продати через заблоковані порти.

Зернова ініціатива, торговельний порт

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER