Прокурор розповів про деталі справи Князєва

затримання Всеволода Князєва на хабарі

Шкіряну сумку із 450 тисячами доларів знайшли під час обшуків у вже колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва. Правоохоронці оглянули помешкання причетних осіб, а прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури сьогодні, 17 травня, поділився деталями. Він, зокрема, розповів про два транші передачі хабаря.

Про це повідомили у пресслужбі САП:

“Перший транш (1,35 млн доларів) – за місцем проживання і потім переміщений Князєвим до службового кабінету. Під час обшуку службового кабінету НАБУ і САП виявили 548,7 тисяч доларів із першого траншу”.

Крім того, кажуть у САП, під час обшуків у трьох суддів Верховного суду знайшли гроші, які, ймвовірно, можуть бути частиною першого траншу ймовірного хабаря за номерами купюр:

  •  2,3 тисячі доларів
  • 10 тисяч доларів
  • 50 тисяч доларів

Другий транш (450 тисяч доларів) виявили за місцем проживання. Обшук житла тривав до півпершої ночі, під час якого і виявили та вилучили 450 тисяч доларів другого траншу”, – кажуть у відомстві.

Відомо, що ці кошти згодом мали передати суддям Верховного Суду.

Щодо другого траншу, то крім 450 тисяч доларів, які відразу знайшли в квартирі, там виявили також 250 тисяч доларів у сейфі. Більша частина з них – 237 тисяч доларів – за номерами купюр нібито співпали з грошима з першого траншу.

“Матір Князєва пояснювала, що то сімейні гроші від продажу квартири. Однак, як так вийшло, що співпали номери купюр із першим траншем?”, – уточнили у САП.

Нагадаємо, 15 квітня голову  Верховного суду Всеволода Князєва схопили нам величезному хабарі. Йдеться про суму розміром 3 мільйони доларів.

корупція, Прокуратура, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER