В Європі вироблятимуть боєприпаси та ракети для України

В Європейському Союзі запропонували використати бюджет організації для підтримки виробництва зброї. Озброєння передадуть Україні для боротьби з російською агресією.

Про це повідомляє Financial Times, передає Центр журналістських розслідувань.

Надання військової допомоги Україні після повномасштабного вторгнення призвело до спустошення оборонних резервів Європи. Тому, 3 травня Єврокомісія запропонувала виділити 500 мільйонів євро для розширення потужностей збройових заводів, які виготовляють ракети та боєприпаси.

Країнам-членам ЄС дозволили перепрофілювати гроші, що були надані для відновлення після пандемії коронавірусу. Для того, щоб пропозиція почала працювати, її мають схвалити всі країни та Європейський парламент. Однак, ймовірно, це викличе суперечки.

На думку комісара ЄС Тьєррі Бретона, збільшення виробництва зброї допоможе підвищити стійкість економік.

Нагадаємо, ЄС компенсує витрати тим державам, які передають в Україну боєприпаси. Рада Європейського Союзу схвалила виділення 1 млрд євро в рамках Європейського фонду миру (EPF) для підтримки Збройних сил України.

боєприпаси, виробництво, відносини з ЄС

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER