ЄС компенсує витрати тим державам, які передають в Україну боєприпаси

Сьогодні, 13 квітня, Рада ЄС затвердила виділення 1 млрд євро, яким компенсує витрати державам-членам Євросоюзу, що передають боєприпаси Україні.

Про це пише “Європейська правда”.

“У четвер Рада Європейського Союзу схвалила виділення 1 млрд євро в рамках Європейського фонду миру (EPF) для підтримки Збройних сил України. Цей крок дозволить ЄС відшкодувати державам-членам витрати на боєприпаси, передані Україні з наявних запасів або внаслідок зміни пріоритетів в існуючих замовленнях у період з 9 лютого до 31 травня 2023 року”.

У повідомленні також йдеться про те, що сьогоднішнє рішення втілює першу частину угоди Ради ЄС від 20 березня 2023 року про тривекторний підхід, спрямований на прискорення постачання та спільних закупівель артилерійських боєприпасів.

“Сьогоднішнім рішенням ми запроваджуємо в дію першу частину історичної угоди, досягнутої лідерами ЄС, щодо підтримки негайного постачання артилерійських боєприпасів для українських збройних сил на суму 1 мільярд євро”, – прокоментував Жозеп Боррель, верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики.

Нагадаємо, в Раді Європи засудили страту українських військових окупантами. Секретар Ради Європи вважає, що причетні до вбивства українця обов’язково повинні бути притягнуті до відповідальності.

боєприпаси, допомога, Європа

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER