У Миколаєві попрощалися із ветераном російсько-української війни Олегом Кравцем

У середу, 17 травня, у Миколаєві відбулося прощання із ветераном АТО, учасником російсько-української війни Олегом Кравцем. 

Кореспондент Центру журналістських розслідувань був присутній на церемонії прощання із загиблим воїном.

Церемонія прощання з Олегом Кравцем відбулася за участі військових

Олег Кравець загинув 11 травня під Бахмутом внаслідок мінометного обстрілу. Військовий служив у 28-й окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу, у складі якої обороняв Україну від російського нашестя і в 2014-2015 роках. Попри те, що на сході Олег Кравець (позивний «Кара») втратив одну ногу та отримав серйозне поранення другої, воїн став до лав ЗСУ і під час повномасштабного вторгнення.

За захист України від російської збройної агресії Олег Кравець мав відзнаки

Олег Кравець – відомий у Миколаєві громадський діяч, один із лідерів руху захисту Бузького Гарду, людина, яку називали «одним із стовпів ветеранського спорту в Миколаєві». 

Два тижні тому Олег Кравець вчергове брав участь у «Іграх нескорених» у Львові, куди приїхав з-під Бахмута. 

“Мене на змагання відпустив величезний колектив бригади, тому виступаю я лише із прапором рідної бригади», – сказав тоді «Кара».

Свою участь у змаганнях Олег Кравець присвячував побратимам із миколаївської команди “ГАРД”, які загинули у 2022 році – Дмитру Олійнику і Вові Мотельчуку, відзначивши: 

“За кожного нашого полеглого маємо жити 2 життя!” 

Віддати шану загиблому захиснику прийшло багато миколаївців






Сьогодні віддати шану загиблому воїну прийшли жителі Миколаєва, військовослужбовці, громадські активісти та журналісти. Центр журналістських розслідувань висловлює щирі співчуття родині захисника України Олега Кравця.




В останню путь Олега Кравця миколаївці провели живим коридором


Фото: Юрій Кошковський

війна в Україні, військовий


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER