У Миколаєві перевіряють дотримання вимог Закону про державну мову

державна мова у Миколаєві

Зараз у Миколаєві триває перевірка магазиів, сфери послуг та інших підприємств щодо того, як вони дотримуються Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Проводиться розʼяснювальна робота. В Центральному районі міста перевірили вже 100 локацій та виявили дуже багато порушень.

Про це розповіли в Миколаївській міській раді:

“Згідно з законодавством, зовнішня реклама, оголошення, вказівники, вивіски та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується для інформування про товари, роботи, послуги, мають подаватися державною мовою. Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова”.

Перевірки відбуваються і в інших районах Миколаєва. В Заводському районі лише за один день видали понад 40 попереджень власникам. Не дуже добре ситуація і в Інгульському районі. Тут від початку року перевірили понад 700 обʼєктів. Вивіски із державною мовою мали лише трохи більше половини.

Миколаївцям нагадують, що за порушення цього Закону передбачена відповідальність у вигляді попередження або штрафу від 3400 грн до 8500 грн, якщо порушення вчинено вперше. Якщо ж не усунути недоліки і на цьому зловлять ще раз, тоді штраф становитиме вже від 8500 до 11900 грн.

Нагадаємо, мешканці Миколаєва знову можуть отримати грошову допомогу від благодійників. У місті відновили реєстрацію на допомогу у проєкті «Консорціум грошової допомоги в Україні», яким займається громадський рух «Віра, Надія, Любов».

жителі Миколаєва, законопроєкт, Миколаївська міська рада

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER