Одеса – це Україна: жителі міста відзначили день вишиванки

18 травня жителі Одеси вийшли на вулиці міста у національному вбранні – вишитих сорочках. Традиційно у третій четвер травня святкується Всесвітній день вишиванки, який сьогодні відзначили і одесити. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань

Жителів Одеси та гостей міста запрошували на святковий концерт у Міському саду. 

Одесити святкують Всесвітній день вишиванки



Для відвідувачів, які прийшли у вишиванках, вхід був безкоштовним у місцевому зоопарку. Сьогодні тут було чимало маленьких одеситів, вбраних у національний одяг.



Маленькі жителі Одеси святкують день вишиванки у зоопарку

У вишитих сорочках одесити гуляли і просто вулицями міста.

Одесити гуляють містом у національному вбранні


В Україні день вишиванки святкують з 2006 року. До свята може долучитися кожен охочий в будь-якому регіоні України: чи то на заході, чи то на півдні, якому ворожа пропаганда роками намагалася насаджувати свої «культуру» та діячів. Сьогодні жителі південного міста вкотре показали: Одеса – це Україна.


Головні поціновувачі вишитих сорочок – діти

Після повномасштабного вторгнення національна символіка і традиції набули для українців особливого значення. На важливому значенні такого свята сьогодні наголосив і президент Володимир Зеленський. 

«Сьогодні багато українців і українок були у вишиванках. Це важливо: памʼятати, яке багатство нас усіх обʼєднує.
Україна – різноманітна, і в тому наша сила. Це було видно протягом дня в різних орнаментах вишиванок. Але зараз я прошу вас усіх згадати про тих українців і українок, які буквально наша з вами сила, наш із вами захист. Багато наших людей не були у вишиванках, бо вони у військовій формі», – наголосив президент.

Нагадаємо, вночі напередодні російські окупанти завдали ракетних ударів по Одесі.
Фото: Альона Соломонова

Одеса, Одеські новини, свято


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER