Корупційна схема: справу посадовців причетних до розкрадання під час реконструкції Соборної площі в Миколаєві передали до суду

До суду передано справу посадовців Миколаївської міської ради, через дії яких громада зазнала збитків на понад 26 мільйонів гривень. Чиновників обвинувачують в корупції під час проведення ремонтних робіт на Соборній площі в Миколаєві.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

У 2019 році Миколаївська міська рада оголосила тендер на проведення робіт з реконструкції Соборної площі.

«Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами — директорами приватних компаній, забезпечили перемогу в тендері одного наперед визначеного ТОВ, яке і виконало роботи», – йдеться в повідомленні НАБУ.

Роботи проводили за значно завищеними цінами, через що міський бюджет зазнав збитків у 26,8 мільйонів гривень.

Відомо, що серед обвинувачених – заступник мера Миколаєва, директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв та його перший заступник Олександр Брижатий. До корупційної схеми причетні також директор одеської фірми-підрядника «ПІК-БУД» Марина Лозовенко, проектант площі Євген Парулав і директори ще чотирьох приватних компаній.

Посадовцям та їх спільникам інкримінують привласнення майна у великих розмірах.

Нагадаємо, «справа Соборної площі» — одне з найгучніших кримінальних проваджень Миколаєва за останні 10 років: у ньому є і рекордна, за даними слідства, сума розкрадання та перші особи міста в ролі підозрюваних.

бюджетні кошти, Миколаївська міська рада, посадовець, привласнення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER