Україна повернула 24 дітей з Херсону, яких незаконно утримували в Росії

Додому вдалося повернути дітей, яких російські військові під час окупації примусово вивезли з Херсону. Це була одна з найскладніших місій.

Новину повідомили в Херсонській ОВА, передає Центр журналістських розслідувань.

Повернення маленьких українців стало можливим завдяки сприянню благодійного фонду «Save Ukraine». Волонтери доклали неймовірних зусиль, щоб батьки змогли обійняти своїх дітей.

«Самі волонтери розповідають, що це одна із найскладніших рятувальних місій. росіяни влаштували дітям 13-годинний допит, а пізніше змусили брати участь в пропагандистському репортажі», – йдеться в повідомленні Херсонської ОВА.

Додому повернулися 24 дитини. Їх зустрів начальник обласної адміністрації Олександр Прокудін. Він поспілкувався з дітьми та вручив їм подарунки.

Нагадаємо, до України повернули 15 дітей, вивезених до Росії з Херсонщини та Харківщини. З початку повномасштабного вторгнення до України вдалося повернути всього лиш 308 дітей насильно евакуйованих окупантами.

діти, окупанты, повернення

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER