У Кропивницькому викрили ботоферму, що допомагала росіянам

Правоохоронці нейтралізували у Кропивницькому ботоферму, яка діяла на користь російських спецслужб. Вже затримано організатора ворожого «осередку». Ним виявився переселенець із Запоріжжя, який переїхав на Кіровоградщину після початку повномасштабного вторгнення.

Про це розповіли в СБУ:

«Там він розпочав масово створювати анонімні акаунти у соцмережах і продавати їх через даркнет. Відповідне обладнання встановив в орендованій квартирі одного зі спальних районів обласного центру. Середня вартість одного боту – 200 грн».

Встановлено, що зловмисник створив майже 3 тис. фейкових акаунтів, які планував продати на загальну суму більше ніж пів мільйона грн.

»Основними його «клієнтами» були представники російських спецслужб, а також підконтрольні їм прокремлівські пропагандисти. Боти потрібні були агресору для «розгону» дезінформації нібито від імені українських громадян про ситуацію на фронті, а також для спроб дискредитації підрозділів Сил оборони», – наголошують в СБУ.

Під час обшуку в орендованій квартирі фігуранта виявлено комп’ютерну техніку, спеціалізоване обладнання та 3 тис. SIM-карток.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру.

Додамо, колаборанти під час окупації Херсона погодилися працювати на росіян та обійняти посаду в так званому «министерстве внутренних дел Херсонской области». Найближчий десяток років зрадники проведуть за ґратами.

правоохоронці, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER