Зрадникам з Херсону, які працювали на окупантів, присудили 12 років тюрми

Колаборанти під час окупації Херсона погодилися працювати на росіян та обійняти посаду в так званому «министерстве внутренних дел Херсонской области». Найближчий десяток років зрадники проведуть за ґратами.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Центр журналістських розслідувань.

Двоє жителів Херсону працювали в незаконному правоохоронному органі.

«Отримавши від окупантів вогнепальну зброю та спеціальні засоби, засуджені виконували обов’язки нібито щодо розкриття злочинів. Насправді вони незаконно позбавляли свободи громадян України, які не погоджувалися з окупацією, проводили інші слідчі дії, на виконання вказівок керівників незаконного правоохоронного органу», – йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

Після звільнення Херсона зрадників затримали та взяли під варту. Чоловіків засуджено до 12 та 12 з половиною років позбавлення волі за колабораційну діяльність.

Нагадаємо, на Миколаївщині 72-річна жінка отримала чотири роки позбавлення волі за підтримку агресії РФ. Жителька Южноукраїнська отримала вирок суду за поширення дописів в соціальних мережах.

вирок, співпраця з окупантами, суд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER