Відбувся великий обмін полонених: додому повернулися 130 українських захисників

Українській стороні вдалося повернути з російського полону захисників «Азовсталі» та Маріуполя. Більшість військових мають важкі поранення.

Про це повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Центр журналістських розслідувань.

Президент Володимир Зеленський наголошував, що держава має подбати про кожного захисника і створити умови для відновлення здоров’я.

«Черговий обмін полоненими – нам вдалося повернути додому 130 наших людей – 126 захисників і чотирьох захисниць. Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, ДССТ (Державна спеціальна служба транспорту – ІФ-У). Серед них – 87 захисників Маріуполя, 71 з яких – із “Азовсталі”. Також повертаємо взятих у полон у районі Бахмута і Соледара – загалом 35 осіб із донецького напрямку», – зазначив Єрмак.

Варто додати, що Росія повернула 90 військовослужбовців, які знаходилися в українському полоні.

Нагадаємо, у Верховній Раді ініціюють присвоєння «Героя України» розстріляному полоненому військовому. 6 березня, соціальні мережі сколихнуло відео, на якому російські терористи розстрілюють беззбройного українського військового за слова «Слава Україні».

великий обмін, захисники Азовсталі, захисники Маріуполя

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER