В Україні можуть дозволити одностатеві шлюби

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, що передбачає легалізацію одностатевих відносин. У випадку прийняття документ дозволить реєструвати шлюби представникам ЛГБТ-спільноти.

Про це повідомила народний депутат Інна Совсун, передає Центр журналістських розслідувань.

Законопроєкт про партнерство допоможе врегулювати чимало питань як українцям однієї статі, так і різних статей. Народний депутат Інна Совсун, яка є автором документа, працювала над ним 9 місяців.

Завдяки законопроєкту одностатеві пари зможуть визначити взаємні права та обов’язки, питання володіння майном, спадок, соціальний захист у випадку смерті партнера або партнерки.

«Я бачуся, я говорю з ЛГБТ військовими, я чую про їхні проблеми. Я переконана, що як суспільство, ми маємо виправити велику несправедливість, коли в частини громадян і громадянок менше прав, ніж в усіх інших», – зазначила народна обраниця.

Нагадаємо, на порталі «Дія» запрацювала нова послуга, яка допоможе спростити життя українцям. Відтепер подати заяву про шлюб можна онлайн. Замість походів у ДРАЦС та заповнення безлічі паперів можна швидко оформити все через «Дію».

голосування

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER