За вибухами на «Північних потоках» стоїть проукраїнське угрупування – NYT

У 2022 році неподалік «Північних потоків» відбулася детонація, що призвела до пошкодження газопроводів. За інформацією розвідки США до диверсії причетне проукраїнське угрупування.

Про це повідомляє The New York Times, передає Центр журналістських розслідувань.

Саме Україна та її союзники мають мотив для нападу на російські газопроводи, оскільки вони протягом багатьох років виступали проти реалізації проєкту, адже він дозволяв Росії легшим способом продавати газ до Європи.

В США залишають відкритою можливість того, що операцію з пошкодження «Північних потоків» могли провести на неофіційному рівні маріонеткові сили, які мають зв’язки з українським урядом та службою безпеки.

Диверсанти, скоріш за все, були громадянами України або Росії. Що ж стосується організації вибухів на газопроводах, вибухівку закладали досвідчені водолази, які, ймовірно, проходили спеціальну державну підготовку.

«Будь-яке припущення про причетність України, чи то пряме, чи непряме, може порушити непрості відносини між Україною та Німеччиною, підірвавши підтримку німецької громадськості, яка проковтнула високі ціни на енергоносії в ім’я солідарності», – йдеться у статті видання.

Нагадаємо, доходи Росії від експорту газу та нафти впали на 40 відсотків. Західні санкції та запровадження стелі цін доходів призвели до погіршення економічного становища Росії.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER