В Одесі судять Сальдо та загиблого Стрємоусова: засідання перенесли через неявку колаборантів та одного з суддів

Суд над херсонськими колаборантами Стрємоусовим та Сальдо

Малиновський районний суд Одеси сьогодні, 15 березня, повинен був розпочати підготовчі засідання по справах херсонських колаборантів Володимира Сальдо та Кирила Стрємоусова. Однак судовий розгляд перенесли через неявку обвинувачених у державній зраді. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Незважаючи на те, що зрадник Кирило Стрємоусов, ймовірно, загинув, суд все одно викликав його на судовий розгляд, відправивши листа за його місцем проживання. За процедурою судове засідання може відбутися лише після кількох неявок обвинувачених. 

Суд над херсонськими колаборантами Стрємоусовим та Сальдо

Також провести засідання завадило те, що один із суддів по справі Стрємоусова перебуває на лікарняному, а член колегії по справі Володимира Сальдо – у відпустці.

Засідання по справі Стрємоусова суд планує провести 23 березня, а на 6 квітня призначене судове засідання стосовно Сальдо.

Суддя райсуду Сергій Черевко розглядає справи Стрємоусова і Сальдо
Суддя райсуду Сергій Черевко розглядає обидві справи херсонських зрадників

Суд над херсонськими колаборантами Стрємоусовим та Сальдо

Обох російських посібників обвинувачують у колабораціонізмі та державній зраді в умовах воєнного стану. Нагадаємо, що під час окупації колишній член партії «ОПЗЖ» і колишній народний депутат Сальдо очолював так звану військово-цивільну адміністрацію Херсонської області. Загиблий Стрємоусов займав «посаду» так званого заступника голови ВЦА Херсонської області.

Раніше Центр писав, що так званий «виконуючий обов’язки губернатора Херсонської області» Володимир Сальдо хоче, щоб усі проукраїнськи налаштовані мешканці області були покарані за свої переконання примусовими роботами. 

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронцям вдалося затримати кількох помічників Сальдо. Ними виявилися заступник мера Херсона, який працював на ворога, та директор підприємства, яке заробляло кошти для херсонських колаборантів.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER