Підконтрольний Росії «губернатор Херсонщини» Сальдо мріє про створення в області свого «ГУЛАГу»

Ірина Паршина

Так званий «виконуючий обов’язки губернатора Херсонської області» Володимир Сальдо хоче, щоб усі проукраїнськи налаштовані мешканці області були покарані за свої переконання примусовими роботами.

Про це він сказав в інтерв’ю російському прокремлівському виданню Readovka.

«Мене питають журналісти, як ви ставитеся до тих, хто, перебуваючи вже в нашій області Російській Федерації (на окупованій частині Херсонщини, – авт.), продовжують шкодити. Ну, так звані активісті, блогери й ті, хто хоче повернення ЗСУ – «почекуни». Я ставлюся до цього питання так: ми їх не будемо відправляти на територію, яку поки що контролює Київський режим, ми їх будемо затримувати і саджати, а вже зовсім скоро у нас буде величезне будівництво, і нам буде потрібно відновлювати усі ті об’єкти, які зруйновані за їх допомоги, ось – на примусові роботи», – сказав Володимир Сальдо.

Висловився керівник окупаційної влади загарбаної росіянами частини Херсонської області і про мешканців територій регіону, розташованих на правому березі Дніпра і визволених від російських окупантів ще в період з весни до кінця осені 2022 року.

Сальдо каже, що сподівається на скоре повернення російських військ на ті території, на їх повторну окупацію. А проукраїнськи налаштованих мешканців правобережної частини області хоче теж відправити на «перевиховання» в трудові табори.

«Хай вони залишаться живими, ми не будемо нікому мстити. Ми надамо їм можливість реалізувати свої бажання саме на відновленні тих об’єктів, які потребуватимуть відновлення», – каже підконтрольний російським загарбникам «тимчасовий губернатор».

В цьому ж інтерв’ю Володимир Сальдо говорив, що мешканці визволеної від російської окупації частини Херсонської області начебто розчарувалися в українській владі, бо «мали можливість порівняти з тим, як було за російської влади».

Тобто, на думку окупаційного «чиновника» терор, який росіяни влаштували під час окупації Херсонської області, викрадення людей, вбивства, катування, тотальне зубожіння та інші негативні наслідки окупації настільки сподобалися людям, що вони чекатимуть повернення росіян. Тих самих росіян, які зараз піддають нещадним артилерійським обстрілам Херсон і правобережну частину області.

Також, судячи зі сказаного ним, Сальдо вважає, що херсонцям сподобається і Гулаг XXI століття, який він хоче організувати на окупованій частині Херсонщини і мріє організувати на визволених від окупантів територіях.

Нагадаємо, «евакуйованим» в РФ мешканцям Херсонщини надають житло в депресивній Чувашії.

Володимир Сальдо, Окупація Херсонщини, репресії


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Коментарів (1)

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER