Україна стала третім найбільшим імпортером зброї у світі

Військова допомога США та країн Європейського Союзу посприяла Україні у значному нарощуванні озброєння, щоб боротися з російською агресією. До 2021 року країна імпортувала лише невелику кількість зброї.

Про це повідомляє «Європейська правда», передає Центр журналістських розслідувань.

Минулого року Україна не отримала бойові літаки та ракети великої дальності, оскільки, на думку країн НАТО, постачання могло призвести до ще більшої ескалації конфлікту.

«Завдяки військовій допомозі з боку США та багатьох європейських держав після російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року Україна стала третім найбільшим імпортером основних видів озброєнь у 2022 році (після Катару та Індії) і 14-м найбільшим імпортером за 2018-22 роки», – йдеться у статті видання.

Варто додати, що міністри оборони країн ЄС домовилися прискорити постачання артилерійських снарядів та закупити ще більше боєприпасів для України.

Нагадаємо, Силам оборони України вдалося ліквідувати у Бахмуті велике угрупування російських загарбників. Цієї кількості ворогові вистачило б на нову наступальну операцію.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER