СБУ затримала інформаторів, які шпигували за керівниками військкоматів Києва

Правоохоронцям вдалося викрити агентурну мережу ФСБ, що працювала в різних регіонах України. Злочинці збирали інформацію про місцеперебування Сил оборони та стан об’єктів інфраструктури, які зазнали ворожих ударів.

Про це повідомили в СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Агенти ФСБ збирали дані поблизу військових частин, щоб передати їх ворогу.

«Серед фігурантів – мешканець столичного регіону, який намагався виявити запасний командний пункт керівництва територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва. Також він отримав завдання від ФСБ – потрапити «під легендою» в приміщення одного з військкоматів та провести там розвідку», – йдеться в повідомленні СБУ.

Всю зібрану інформацію зрадники передавали кадровому працівнику ФСБ, з яким вони розпочали співпрацю після повномасштабного вторгнення. Для спілкування використовували анонімний телеграм-канал.

Затриманим злочинцям повідомлено підозру щодо поширення інформації про Збройні Сили України.

Нагадаємо, СБУ завадила російській розвідці захопити владу в Очакові. Вдалося затримати агента головного управління Генштабу РФ, який активно збирав інформацію необхідну для захоплення міста, а саме про базування Сил оборони.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER