Протести в Грузії: правляча партія відкликала закон про іноагентів

Проросійський закон, який мали намір прийняти в Грузії, викликав масові протести та обурення. На вулиці Тбілісі вийшли близько 50 тисяч протестувальників, які вимагали від влади відкликати скандальний закон про іноагентів.

Про це повідомляє видання Imedi News, передає Центр журналістських розслідувань.

Представники правлячих партій Грузії вважають, що на документ був хибно накладений ярлик «російського закону», а його ухвалення в першому читанні представлено суспільству як відхід від курсу на Європейський Союз.

«Ми бачимо, що ухвалений законопроєкт викликав розбіжності в суспільстві. Машина брехні змогла подати законопроект у негативному світлі і ввести в оману певну частину населення», – йдеться в заяві партій «Народна сила» та «Грузинська мрія».

Тому, владна верхівка вирішила відкликати законопроєкт без будь-яких застережень. Однак, після зменшення напруги в суспільстві в парламенті планують більш детально пояснити громадянам, чому документ є важливим.

Раніше повідомлялося, що росіянам даватимуть повістки на кордоні з Грузією. Планувалося розгорнути мобілізаційний пункт на ділянці російсько-грузинського кордону в Північній Осетії.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER