СБУ завадила російській розвідці захопити владу в Очакові

Росія не відмовляється від планів захопити якомога більшу частину територій України. Загарбники мали намір окупувати й Очаків на Миколаївщині.

Про це повідомили в СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

В Очакові вдалося затримати агента головного управління Генштабу РФ, який активно збирав інформацію необхідну для захоплення міста, а саме про базування Сил оборони.

«За даними слідства, російська воєнна розвідка відпрацювала йому завдання схилити до співпраці з окупантами керівництво міської влади. За це меру міста пропонували «обрати посаду» у разі захоплення південного регіону», – розповіли в СБУ.

Саме мер Очакова повідомив правоохоронців про спроби ворога схилити його на свій бік.

Як з’ясувалося, агентом російської розвідки виявився екскомандир центру спеціальних операцій ЗСУ. Чоловік працював в Очаківській міській раді й після початку війни почав співпрацювати з російською воєнною розвідкою.

Колаборанту повідомлено підозру в державній зраді. В його будинку правоохоронці знайшли мобільний, через який він спілкувався з російськими кураторами та незареєстровану зброю.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності власниці херсонського телеканалу «ВТВ+» Тетяні Каменській. Після початку повномасштабного вторгнення Росії Тетяна Каменська у вже окупованому Херсоні взяла інтерв’ю в представника окупаційної влади Володимира Сальдо.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER