Російські військові обрали в Новій Каховці нову тактику – Гуменюк

23 березня Генштаб ЗСУ спростував інформацію про те, що війська РФ виходять з Нової Каховки. За словами керівника Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, поки що такі дані дійсно лише “псевдосенсація”, однак певні ознаки того, що окупанти збираються залишити Нову Каховку все ж спостерігаються, повідомляє “УНІАН”.

Окупанти активно пакують “намародерені” речі в очікуванні можливої деокупації території з боку ЗСУ. Також вони маскують свої позиції та перевдягаються у цивільний одяг.

Раніше така “тенденція” з боку військ РФ вже спостерігалася перед їхньою втечею з інших деокупованих територій. Гуменюк підкреслила, що у цьому може полягати нова підступна тактика росіян.

“Вони, перевдягаючись у цивільний одяг, не завжди залишають міста, проте, нажаль, розташовують свої позиції у такому замаскованому вигляді. Це комплекс таких вже народних прикмет, які ми спостерігали, коли вони вже готувалися до наших активних дій з деокупації правого берега. Знаємо, як вони тяжіють до традицій. Нехай їх дотримуються”, – заявила вона.

Окупанти проводять ротацію сил на сході України, проте ще жодний населений пункт (включно з Новою Каховкою) не залишили.

“Є певна ротація сил, частково виведені підрозділи, але ми знаємо, що їм потрібні додаткові сили на схід, туди вони їх і підтягують. Саме тому зараз з півдня прибираються деякі частини”, – сказала Гуменюк.

Нагадаємо, з’явилося спростування Генштабу про те, що російські окупанти вийшли з Нової Каховки.

Нова Каховка, Окупація Херсонщини, російські загарбники


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER