Російські окупанти вийшли з Нової Каховки: з’явилося спростування Генштабу

Всі підрозділи російських військових покинули місто Нова Каховка на Херсонщині. Окупанти перед відходом встигли помародерити в будинках місцевих жителів.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу, передає Центр журналістських розслідувань.

Підрозділи армії РФ вийшли з Нової Каховки ще 22 березня. Окупанти поступово відтісняються до Криму.

«Цьому передував обхід найближчих помешкань місцевого населення з метою наживи. Окупанти “конфісковували” у цивільного населення у великих кількостях побутову та електронну техніку, коштовності, елементи одягу та мобільні телефони», – розповіли в Генштабі.

Згодом в Генштабі спростували інформацію про відхід російських окупантів і зазначили, що військові РФ досі знаходяться в місті. Інформація про їхній відхід була опублікована внаслідок некоректного використання наявних даних.

В інших населених пунктах Лівобережної Херсонщини російські загарбники розпочали пошуки громадян з проукраїнською позицією. До списку потрапили учасники АТО, військові пенсіонери та ті, хто проходив службу в правоохоронних органах.

Нагадаємо, окупанти пошкодили дамбу Каховської ГЕС. Через дії російських загарбників на Каховській гідроелектростанції обміліло водосховище.

деокуповані території, Нова Каховка, російська армія

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER