Нічого святого: на Одещині шахраї виманювали гроші в родичів загиблих військових

Шахрайську схему організували жителі Одеської області. Злочинці під приводом допомоги видурювали гроші в рідних військових.

Про це повідомила пресслужба СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Підприємливий мешканець Одеси обіцяв постраждалим сім’ям посприяти в оформленні одноразової грошової допомоги від держави. Шахраї вимагали 10 тисяч доларів у близьких родичів загиблого військового.

«За цю суму шахраї «гарантували» безперешкодне отримання пакета документів, необхідних для оформлення компенсації. Організатор схеми «переконував», що вирішить це питання нібито через власні зв’язки серед посадовців однієї з військових частин», – йдеться в повідомленні СБУ.

Шахрая затримали під час отримання половини суми від брата загиблого українського захисника. Організатору злочинної схеми повідомлено підозру в шахрайстві вчиненому у великих розмірах. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ викрила шахраїв, які від імені влади Херсонщини збирали гроші для ЗСУ. Шахраї представлялися місцевими чиновниками та просили в підприємців внески.

шахрайська схема

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER