СБУ викрила шахраїв, які від імені влади Херсонщини збирали гроші для ЗСУ

Шахраї представлялися місцевими чиновниками та просили в підприємців внески для Збройних Сил України. Зловмисникам вдалося видурити близько трьох мільйонів гривень.

Про це повідомили в СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Шахрайська схема діяла в Дніпрі, Києві та у Херсонській області. Організатором злочинної схеми виявився уродженець Центральної Азії, який зараз перебуває у тимчасово окупованому Луганську. Він залучив собі у спільники мешканців столиці та півдня України.

Шахраї розшукували підприємців, які продовжують працювати в умовах воєнного стану і знаходили їхні контакти.

«Після цього розсилали їм фейкові листи від імені голів обласних, міських та районних військових адміністрацій. У них – просили перерахувати на ЗСУ від 20 до 100 тис. грн. Сума залежала від оборотів підприємства», – йдеться в повідомленні СБУ.

Злочинці переказували кошти на власні рахунки. Правоохоронцям вдалося затримати п’ятьох учасників шахрайської схеми, інші причетні до злочину розшукуються, в тому й числі організатор розшукуються.

Проводиться слідство за фактом шахрайства та створення злочинної організації.

Нагадаємо, інструктор з тактичної підготовки у Миколаєві виявився агентом російських спецслужб. Зрадник намагався зібрати інформацію про військові склади Збройних Сил України.

СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER