Миколаївщина стала першим регіоном, де розпочалося гуманітарне розмінування земель

В Миколаївській області взялися за розмінування земель сільськогосподарського призначення. В область направлені інженерно-саперні підрозділи ЗСУ та піротехнічні підрозділи ДСНС.

Про це повідомили під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування, передає Центр журналістських розслідувань.

Від Міністерства оборони на Миколаївщині працює 11 груп розмінування, після 20 березня до них долучаться ще 9 груп. Від Служби з надзвичайних ситуацій в регіоні працюють 7 груп розмінування.

«Ми маємо зробити все можливе для вирішення в стислі терміни питань щодо організації планового гуманітарного розмінування. Йдеться про створення реєстру територій, які підлягають очищенню, інструментів комунікації та контролю. Будемо залучати іноземних та вітчизняних операторів, щоб прискорити роботу з розмінування. Пріоритет – розмінування сільськогосподарських земель», – зазначила міністр економіки Юлія Свириденко.

Нагадаємо, на Миколаївщині на міні підірвався тракторист, який готував поле до посівної. Трагічний випадок трапився в селі Киселівка Миколаївської області.

гуманітарне розмінування, посівна, сільськогосподарські землі

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER