НАТО зосередить на кордоні з Росією 300 тисяч військових

Північноатлантичний Альянс збирається активізувати зусилля з накопичення озброєнь вздовж всього східного кордону. Також біля кордонів з державою-агресором перебуватимуть десятки військових, які на першу вимогу стануть на захист країн НАТО.

Про це повідомляє «Європейська правда», передає Центр журналістських розслідувань.

Однак, для втілення планів в реальність окремі країни мають передати Альянсу солдатів, велику кількість озброєння та поліпшити інфраструктуру. Весною 2023 року військові лідери країн мають представити оновлені плани оборони, для реалізації яких необхідно залучити до 300 тисяч військовослужбовців.

До першого ешелону увійдуть 100 тисяч солдатів, сформованих з Польщі, Норвегії та країн Балтії. Термін їхнього перекидання становитиме до 10 днів.

Другий ешелон військ, готових до перекидання сформують в Німеччині в термін від 10 до 30 днів.

Нагадаємо, Генсек НАТО проінформував присутніх про швидке надання Україні ключових можливостей для опору російській агресії, а саме більшу кількість систем протиповітряного захисту, техніки та боєприпасів.

захист, НАТО

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER