Московський патріархат має покинути Києво-Печерську лавру – суд

Московському патріархату не місце у Києво-Печерській лаврі. Так вважають у суді, тож відмовили у позові, який УПЦ МП намагалася подати через те, що ченців просять покинути лавру.

Про позицію суду повідомив міністр культури Олександр Ткаченко:

“Суд відмовив у забезпеченні позову по справі №910/4552/23 від УПЦ до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови договору, застосування наслідків недійсності розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю”.

Тим часом сьогодні, 30 березня, правоохоронці порушили кримінальне провадження через ситуцію, що сталась у Києво-Печерській лаврі. Тут ченці та їх прихильники не впустили комісію Мінкульту на територію заповідника, а також перешкоджали діяльності журналістів.

Сьогодні, 30 березня, до Києво-Печерської лаври приходила Комісія з приймання-передачі державного майна. Адже в УПЦ МП закінчився договір про оренду будівель. Та духовенство не впустило представників комісії. Міністерство звернулось до правоохоронців.

києво-печерська лавра, суд, церква

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER