Через інциденти біля Києво-Печерської лаври поліція порушила провадження

Сьогодні, 30 березня, правоохоронці порушили кримінальне провадження через ситуцію, що сталась у Києво-Печерській лаврі. Тут ченці та їх прихильники не впустили комісію Мінкульту на територію заповідника, а також перешкоджали діяльності журналістів.

Про це розповіли у Поліції Києва:

“За фактом перешкоджання журналістській діяльності столичні дізнавачі розпочали кримінальне провадження. Інцидент стався на території Києво-Печерської лаври сьогодні, 30 березня. Правоохоронці з’ясовують деталі події”.

У поліції наголошують, що до Печерського управління поліції звернулись представники засобів масової інформації із заявою щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

“Заявники повідомили, що під час зйомки сюжету один із священнослужителів Києво-Печерської лаври пошкодив обладнання оператора. Відео цього інциденту також опублікували телеграм-канали”.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, сьогодні, 30 березня до Києво-Печерської лаври приходила Комісія з приймання-передачі державного майна. Адже в УПЦ МП закінчився договір про оренду будівель. Та духовенство не впустило представників комісії. Міністерство звернулось до правоохоронців.

києво-печерська лавра, поліцейські, правоохоронці

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER