Через недопуск до Лаври Мінкульт звернувся до поліції

Сьогодні 30 березня до Києво-Печерської лаври приходили Комісія з приймання-передачі державного майна. Адже в УПЦ МП закінчився договір про оренду будівель. Та духовенство не впустило представників комісії. Міністерство звернулось до правоохоронців:

Про це у соцмережах розповів міністр культури Олександр Ткаченко:

«Маємо констатувати, що через фізичні перешкоди з боку УПЦ МП Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» не змогла розпочати роботу сьогодні. Представники Монастиря від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі, перевірка якої була запланована».

До того ж, за словами Ткаченка, численні невідомі особи перешкоджали потрапляння членів Комісії всередину будівлі.

По факту перешкоджання роботи Комісії було подано заяву в поліцію.

«Брутальна поведінка представників УПЦ МП щодо представників Комісії глибоко дисонує з їхніми закликами до Бога. Завтра Комісія продовжить свою роботу в будь-якому разі», – наголосив міністр.

Нагадаємо, через виселення із Києво-Печерської Лаври духовенство Московського патріархату залякує українську владу. Митрополит Павло Лебідь, більш відомий як Паша Мерседес, записав відеозвернення, в якому пригрозив президентові України Володимиру Зеленському смертною карою.

києво-печерська лавра, церква

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER