Інститут імпульсних процесів у Миколаєві повторно виставили на продаж: ціну вдвічі знизили

Найбільша приватизація за останні три роки у Миколаєві виявилася невдалою: майновий комплекс заводу Інституту імпульсних процесів знову виставили на аукціон.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію сервісу ProZorro.Продажі.

Регіональне відділення Фонду держмайна по Одеській та Миколаївській областях повторно виставило на аукціон єдиний майновий комплекс ДП «Дослідний завод Інституту імпульсних процесів і технологій Національної академії наук України».

Нагадаємо, у лютому минулого року голова регіонального відділення Фонду Олександр Славський повідомив про продаж майнового комплексу Інституту на аукціоні ProZorro.Продажі за 23,6 млн грн. За словами  Славського, це була найбільша приватизація у Миколаєві за останні три роки.

Нині початкова ціна на аукціоні встановлена на рівні 9 млн 883 тис. 500 грн. Аукціон відбуватиметься зі зниженням ціни, тож держава може отримати суттєво менші кошти від продажу цього майна, ніж планувалося.

На торги виставлено комплекс із 25 нежитлових будівель (приміщень) та споруд виробничого призначення загальною площею 9027 кв.м за адресою вул. Чкалова, 197 майже у центрі Миколаєва, а також базу відпочинку “Наука” у курортному селищі Коблево. База розташована у другій лінії від морського узбережжя, налічує 12 дерев’яних двомісних будиночків та супутніх приміщень на земельній ділянці 1,5 га.

Дослідний завод не працює на повну потужність вже кілька років, але за 9 місяців 2021 року реалізував продукції на 270 тис. грн. Напередодні війни у мерії обговорювали великий інвестпроєкт щодо комплексної забудови цієї ділянки.

Минулорічний аукціон виграла миколаївська фірма ТОВ «Катена Юкрейн» зі статутним капіталом в одну тисячу гривень. Другим учасником аукціону було підприємство «Миколаївська ЕРА», що пропонувало 19,7 млн грн. «Катена Юкрейн» під час торгів підняла ціну на 4 млн, до 23,6 млн грн, але не змогла оплатити зобов’язання.

Нагадаємо, у матеріалі “Приватизація для “своїх” Центр журналістських розслідувань дослідив, кому і за якими цінами миколаївські чиновники продавали комунальне майно.

приватизація


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER