Через руйнування зрошувальної системи на Миколаївщині виникне проблема з вирощуванням овочів

На території Миколаївської області значна кількість агропідприємств займається овочівництвом. Однак в цьому році вирощування овочів під питанням.

Про це повідомив керівник Шевченківської громади Олег Пилипенко, передає Центр журналістських розслідувань.

Російські окупанти обстріляли Інгулецьку зрошувальну систему, завдяки якій велика кількість агропідприємств громади мають можливість вирощувати овочі. Відновити зрошувальну систему швидко не вдасться.

«Всі об’єкти були пошкоджені та мають значний ступінь руйнування. Особливо, наприклад, елеватор — на ньому саме зберігалося зерно, яке планували продати весною. У таких підприємствах вигоріли повністю зернові, були знищені запаси паливно-мастильних матеріалів, техніки, обладнання, добрив. Зараз мали би бути якісь, зокрема й міжнародні, донорські вливання для аграріїв, адже насправді те, що вони зараз роблять, — великий подвиг», – зазначив Олег Пилипенко.

Нагадаємо, за час війни на Миколаївщині понад 60 сільськогосподарських підприємств і портових споруд, сотні гектарів посівів і полів було знищено артилерійськими та ракетними ударами. Про планове знищення Росією агропідприємств в південному регіоні читайте в розслідуванні Центру “Зерновий терор: як Росія нищить агропромисловість у Миколаївській області“.

аграрії, ворожі обстріли, руйнування

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER