Депутати дозволили надавати офіцерські звання військовим без вищої освіти

Відтепер в Україні офіцерські звання зможуть надавати тим військовим, які не мають вищої освіти, проте мають бойовий досвід. Таке рішення ухвалила Верховна Рада.”За” проголосували 283 депутати.

Про це пише Українська Правда із посиланням на картку законопроєкту:

“У пояснювальній записці йдеться, що Україна потребує якісних кадрів офіцерського складу, якими могли б стати особи сержантського і старшинського складу, що проходять військову службу та мають бойовий досвід.   Однак стаття 20 Закону України визначає, що умовою для присвоєння первинного військового звання офіцерського складу і прийняття на військову службу за контрактом є успішне проходження навчання у вищих військових навчальних закладах”.

Відтак депутати дозволили на період воєнного стану приймати на військову службу за контрактом та надавати первинне офіцерське звання бійцям без військової вищої освіти, але з бойовим досвідом.

Однак для цього військовий мав проходити військову службу в зоні бойових дій не менш ніж 6 місяців.

Також дозволяється приймати на військову службу за контрактом як офіцерів військових від 20 до 40 років.

Нагадаємо, сьогодні, 20 березня, народні депутати проголосували за відставку міністра освіти Сергія Шкарлета. Він написав заяву на звільнення минулого тижня.

Нардепи його бажання звільнитись пітдримали. На місце Шкарлета, якого українці вже давно просили піти з посади, планують призначити Оксена Лісового.

депутати

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER