Гауляйтера Бердянська засудили до 15 років тюрми

Відповідати за зраду держави доведеться очільнику окупаційної адміністрації Бердянська Олександру Сауленку. Служба безпеки зібрала беззаперечні докази добровільної його співпраці з ворогом. Тож суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це розповіли в СБУ:

“Ще до повномасштабного вторгнення він очолював місцевий осередок забороненої партії «союз лівих сил» і публічно висловлював свої проросійські погляди. Після захоплення південного міста Сауленко одним із перших підтримав загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Згодом увійшов до найближчого оточення зрадника Сальдо, який у подальшому безпосередньо сприяв його призначенню керівником окупаційного органу”.

На своїй «посаді» він виконував завдання москви щодо «передачі» місцевих підприємств власникам російських монополій та переведення економіки міста під потреби країни-агресора.

Також, кажуть в СБУ, колаборант брав активну участь в організації фейкового референдуму та проведенні «урочистих» заходів до «дня росії» на тимчасово захопленій території Бердянського району.

Крім того, він публічно підписав так званий «договір про співпрацю з урядом Тверської області».

На підставі зібраної СБУ доказової бази суд визнав ворожого поплічника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада та колабораційна діяльність.

Наразі гауляйтер перебуває на окупованій частині півдня України.

бердянськ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER