Ще троє мешканців Херсонщини отримали підозру у колабораціонізмі

На Херсонщині трьом особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. За даними слідства, після початку повномасштабної російської агресії в Україні фігуранти підтримали дії ворога та впроваджений окупаційний режим.

Про це повідомляє пресс-служба Херсонської обласної прокуратури.

Вони добровільно погодилися працювати на окупаційну владу та обійняли посади у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території, а саме  «министра сельского хозяйства и рыболовства Херсонской области», «заместителя директора Департамента транспорта Херсонской области», «первого заместителя главы ВГА Скадовского района».

Так званий «министр» організовував роботу незаконно створеного органу -«Департамента агропромышленного комплекса Херсонской области», яким, серед іншого, забезпечувався збір відомостей щодо діяльності підприємців, збору врожаю, аналіз та дослідження сільськогосподарської продукції для подальшого його вивезення до рф.

Друга підозрювана також організовувала роботу псевдооргану, особисто проводила «бесіди» з підприємцями-перевізниками, аби схилити їх до співпраці та надавати послуги за законодавством країни-агресора.

Третій фігурант вживав заходів для утвердження окупаційної влади на місцевості. Діючи в інтересах країни-агресора, він проводив «офіційні» зустрічі із делегаціями посадовців з рф, надавав російським засобам масової інформації інтерв’ю, в яких схвалював дії загарбників.

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.

Нагадаємо, екс-керівник СБУ очолював каральні органи РФ на Херсонщині.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER