Ботоферма у Запоріжжі закликала донатити на підтримку росіян

Правоохоронці викрили у Запоріжжі ворожу ботоферму, яка закликала донатити на підтримку окупантів. Кілька тисяч ботів «розганяли» дезінформацію про ситуацію на південному фронті, популяризували російські окупаційні угруповання і закликали донатити на їхню підтримку.

Про це розповіли в СБУ:

"Крім цього займались дискредитацією командування Сил оборони та підбурювали українських громадян ухилятися від мобілізації. Як першоджерело для поширення деструктивного контенту використовували Телеграм-канал ворожого пропагандиста Рогова, який представляє окупаційну адміністрацію Мелітополя".

Відомо, що на початку своєї діяльності ботоферма нараховувала майже 2 тис. фейкових акаунтів, які поширювали проросійські наративи нібито від імені місцевих жителів.

"У подальшому ворожий «осередок» мав стати «ударною силою» у проведенні масштабних інформаційних диверсій агресора у прифронтових районах області. За даними слідства, незаконну діяльність організував місцевий спеціаліст з інформаційних і телекомунікаційних технологій. Комп’ютерну техніку для підривної роботи розмістив в одному з орендованих офісних приміщень у центрі міста.", – кажуть у Службі безпеки.

Спеціалізоване обладнання, яке використовував зловмисник, дозволяло щодня реєструвати нові анонімні облікові записи у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні.

Під час обшуку в офісі фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності, 2,5 тисячі SIM-карт українських операторів мобільного зв’язку, SIM-шлюзи та інше спеціалізоване обладнання.

Вилучену техніку направлено на експертизу. Зараз триває розслідування, правоохоронці встановлюють всі обставини.

Нагадаємо, колишній очільник Служби безпеки України Олександр Якименко погодився співпрацювати з російськими окупантами. Він отримав посаду так званого керівника «государственной службы безопасности в Херсонской области».

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER