В двох областях України графіки відключень світла змінюватимуть щоденно – ДТЕК

Після дванадцятої ракетної атаки енергетика України продовжує відновлюватися. «Укренерго» змушене встановлювати для регіонів ліміти споживання.

Про це повідомили у ДТЕК, передає Центр журналістських розслідувань.

Оскільки кожна область отримує різні ліміти споживання залежно від ситуації, відповідно і графіки відключень відрізнятимуться. Зміни торкнуться Києва, Київської та Одеської областей.

Тобто, кожного вечора ДТЕК інформуватиме жителів цих регіонів про графіки відключень електроенергії на наступний день. Наразі ліміт дозволяє планові графіки стабілізаційних відключень, які можна дізнатися онлайн.

Нагадаємо, через потепління дефіцит електроенергії може зменшитись. Водночас зберігається суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у вечірній пік споживання. Наразі генерація не покриває четверть споживання в країні.

Раніше повідомлялося про масштаби ушкоджень енергетики України в результаті ракетної атаки 14 січня. Ракетні удари призвели до збільшення дефіциту потужності в енергосистемі України. Тому, з 15 січня кожного дня застосовуються аварійні відключення.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER