Стали відомі масштаби ушкоджень енергетики України в результаті ракетної атаки 14 січня

В суботу 14 січня Російська Федерація знову обстріляла крилатими ракетами Україну. Окрім трагедії, що трапилася в Дніпрі, значних ушкоджень зазнали об’єкти енергетичної інфраструктури.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Центр журналістських розслідувань.

Ракетні удари призвели до збільшення дефіциту потужності в енергосистемі України. Тому, з 15 січня кожного дня застосовуються аварійні відключення. Проте, незважаючи на труднощі, енергетична система залишилася цілісною.

«Остання масована атака мала деструктивні наслідки й для української енергетики. Зазнали пошкоджень об’єкти генерації: один блок теплової електростанції на Сході та вісім блоків теплових електростанцій на Заході нашої країни. Пошкоджено три магістральні підстанції та одну повітряну лінію», – зазначив Шмигаль.

Енергетична галузь України тримається завдяки відданій роботі ремонтних бригад та допомозі іноземних партнерів. Найближчим часом планується закупити енергообладнання на суму в 100 мільйонів євро.

Нагадаємо, Росія готує новий ракетний удар по Одещині. Ворог не полишив намірів знищувати критичну інфраструктуру України. В Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають кораблі з 44 ракетами на борту.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER