Президент України призупинив громадянство 13 священників Московського патріархату

Президент України Володимир Зеленський 28 грудня 2022 року видав указ, яким призупинив громадянство окремих представників Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляє LB.ua, передає Центр журналістських розслідувань.

Указ не оприлюднили на офіційному сайті Офісу Президента, оскільки документ містить персональні дані. Однак, за інформацією видання в указі йдеться про 13 священників УПЦ МП. Серед них – митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, якому нещодавно Служба безпеки вручила підозру в державній зраді. В митрополита виявили російський паспорт.

Також до списку увійшли представники з найближчого оточення Іонафана, а саме єпископ Ладижинський Сергій.

Указ президента про призупинення громадянства вже надісланий Державній міграційній службі. Тому, вказані в документі особи можуть бути депортовані з території України.

Нагадаємо, через розпалювання релігійної ворожнечі повідомили про підозру секретареві Кіровоградської єпархії УПЦ. Він шукав російську літературу, яка містить публічні висловлювання, що мають ознаки розпалювання ворожнечі та ненависті.

Раніше повідомлялося, що на в’їзді в Київ під час перевірки автобуса, який прямував із Харкова, затримали священнослужителя УПЦ Московського патріархату, що сповідує антиукраїнську позицію.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER