Називав РФ “матушкою”, а українців бандерівцями: на в’їзді до Києва затримали священика УПЦ МП

На в’їзді в Київ під час перевірки автобуса, який прямував із Харкова, затримали священнослужителя УПЦ Московського патріархату, що сповідує антиукраїнську позицію.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Подія сталася напередодні Дня Святого Миколая. Цей пасажир повідомив, що їде у Києво-Печерську Лавру. Громадянин України 1976 року народження виявився ієреєм в Харківській єпархії", – йдеться в повідомленні.

У телефоні служителя церкви прикордонники виявили безліч номерів російських операторів, листування проросійського спрямування, компроментуючі матеріали пропаганди країни-агресора.

У своєму листуванні ієрей зневажливо називає українців бандерівцями, вуйками, росію – матушкою, а себе – ледь не мучеником. Прикордонники навели декілька цитат з його листування:

  • "…слыхал, что вы всей семьей выехали в матушку Россию…. Если это так, то, конечно, рад за вас!";
  • "…не хочу ездить на эти собрания и смотреть на эти озлобленные бендеровские рожи";
  • "…вуйко з полонини реплику дал, что когда начнут нас с колоколен сбрасывать, тогда мы угомонимся";
  • "…вскоре бендеры нас всех тут съедят или сдадут куда надо".

Зазначається, що священнослужителя з антиукраїнською позицією прикордонники передали представникам компетентних правоохоронних органів для прийняття відносно нього правового рішення.

Нагадаємо, у Вінницькій області правоохоронці викрили керуючого однієї з єпархій УПЦ МП, який виправдовував російську агресію та розпалював міжконфесійну ворожнечу серед вірян.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER