На окупованій частині Херсонщини загарбники не здатні проводити пропагандистські заходи без завезених учасників і глядачів

Окупаційна влада територій Херсонської області, які поки що перебувають під контролем росіян, залучає для пропагандистських заходів не тільки завезених учасників, а й завезених глядачів.

А пропагандистські медіа змушені показувати репортажі про такі заходи, показуючи і те, що більшість присутніх там людей не мають ніякого відношення до Херсонщини. Бо показати «масовість» інакше просто неможливо.

Зокрема, так було в окупованому Скадовську під час виступу козачого ансамблю з кримського міста Червоноперекопськ. Разом з ансамблем приїхала і чимала «група підтримки»: представники так званого «Чорноморського козацького округу» – однієї з колаборантських «громадських організацій», створених російськими окупантами і підконтрольних їм.

І саме ці «козаки» склали переважну кількість глядацької аудиторії концерту.

Навіть пропагандистському медіа «Таврія» в своєму репортажі не вдалося приховати того, що послухати російські козачі пісні, які не цікаві рядовим скадовчанам, прийшли з місцевого населення хіба що колаборанти, яких в місті дуже небагато.

Так звана «козача культура» в її російському варіанті для українців неприродна і чужа, бо має агресивно-мілітарні і імперські засади, які не властиві миролюбним і схильним демократичних традицій українцям.

Можливо, організатори концерту це розуміли і тому привезли з собою і гладачів, щоб бодай якось заповнити залу. На знятому пропагандистами відео неважко помітити, що більшість глядацьких місць – порожні. А на більшості зайнятих місць – люди в папахах і одязі стилю «мілітарі».

До речі, мешканці Скадовська розповідають, що намагаються ігнорувати пропагандистські заходи, які влаштовують окупанти і колаборанти, а також настільки, наскільки це можливо, уникати спілкування з росіянами та їх місцевими прислужниками.

Нагадаємо, в окупованому Генічеську влаштували пропагандистське шоу під виглядом дитячого новорічного свята.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER