У Херсонській області затримали чотирьох членів “виборчкомів” псевдореферендуму окупантів – Офіс генпрокурора

Українське слідство оголосило про підозру чотирьом учасницям псевдореферендуму російських окупантів у Херсонській області.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора України 27 жовтня.

За даними слідства, чотири жительки Бериславського району дали згоду взяти участь у роботі "виборчої комісії" на фейковому референдумі.

"Із 23-го до 27 вересня підозрювані в супроводі озброєних представників РФ ходили по домівках місцевих жителів із "бюлетенями" та урною, "рекомендуючи" брати участь у незаконному голосуванні. Після завершення псевдоволевиявлення вони передали "бюлетені" так званому голові виборчої комісії для подальшого підрахунку", – ідеться у повідомленні.

Жінкам оголосили про підозру у колабораційній діяльності, скоєній за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Їх заарештували.

Нагадаємо, мешканець Бучі допомагав окупантам і вступив для цього до тероборони.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER