Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту

Cудно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис тонн української кукурудзи вийшло з Одеського порту.

Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"UPD: Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту", – додав він до свого допису, що вихід судна плануєтся о 9:15 у понеділок.

Зазначається, що судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне везе до порту Триполі в Лівані з 26 тис. тоннами української кукурудзи. 

У портах Одеси ще 16 суден вже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Паралельно надходять заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією. У найближчі тижні за підтримки партнерів України планується вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції.

Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютного виторгу для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року. 

Як відомо, 22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна.

Наступного дня Росія атакувала Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". У ньому знаходилось зерно, яке мали відправити на експорт.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER