Росіяни завдали ударів по Одесі: влучили в порт

Росіяни атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". У ньому знаходилось зерно, яке мали відправити на експорт.

В Оперативному командуванні "Південь" повідомили деталі обстрілу: 

"ворог атакував Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети збили силами протиповітряної оборони, дві влучили в об'єкти інфраструктури порту."

У пресслужбі Міністерства аграрної політики Суспільному повідомили, що в порту було зерно.

"Кількість я не скажу, бо завантаженістю займається Мінінфраструктури, то це до них. Ми вже очікували завтра-післязавтра перші відправлення", — розповіли у відомстві.

ОНОВЛЕННЯ:

Начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк розповіла, що внаслідок ракетного удару по Одеському морському торговому порту виникла пожежа у насосній станції, в саме сховище зерна влучання не було.

"Очевидно, що метою ворога було влучання саме в Одеський морський торговий порт. Чотири ракети типу "Калібр" були спрямовані саме в цьому напрямку. Дві з них було збито силами ППО, дві влучили в об'єкти інфраструктури самого порту. Поранених наразі немає. … Значних руйнувань в портовій інфраструктурі не було, було влучання в насосну станцію", – зазначила Наталя Гуменюк.

Також, за її інформацією, під час влучання ракет виникла незначна пожежа, яку невдовзі загасити рятувальники. Ударною хвилею пошкодило будинки навколо порту. В саме сховище зерна, за словами Наталі Гуменюк, влучання не було.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ відреагували на удар по Одесі. Речник відомства Олег Ніколенко написав, що Росії знадобилося менше 24 годин, щоб ракетним ударом по території порту поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному в Стамбулі 22 липня документі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER